miércoles, 6 de febrero de 2013

Les ungles




 HIGIENE DE LES MANS


L'higiene de les mans és el procediment més important i eficaç per a la prevenció i control de les infeccions.  Encara que és la mesura més important per a reduir les d'infecció i la propagació dels microorganismes, el compliment de les normes d'higiene de les mans és poc usual. 

Els nens están constanment posant-se objectes a la boca, o manipulan tot tipus de material, i les ungles, es un dels llocs més propens a que s'amaguin tots els microorganismes que poden provocar infeccions, per aicò és molt important tenir unes mans i ungles netes.





                                Com netejar-nos correctament les mans i les ungles?




TALLAR LES UNGLES
Per a tallar les ungles s'han d'utilitzar tisores o talla ungles especials per a nens, amb puntes rodones, a més de les llimes especials per deixar-les regulars i que no comportin perill, com esgarrapades, etc.

El millor moment per tallar les ungles als nens/es es després del bany, que és quan estan més toves i el nen estarà més relaxat. Les ungles es recomanen tallar una vegada per setmana, en canvi les dels peus creixen més lentament, per això es poden tallar una vegada al mes o cada dos mesos, segons el creixement que observem en les seves ungles.



A partir de l'any quan els nens tenen més contacte directe amb els objectes, el terra, al parc.. Tindran sempre les ungles mes brutes, i  si les té molt llargues encara més.

INFECCIONS
Les ungles de les mans i dels peus protegeixen els teixits dels dits, que estan formades per capes d'una proteïna dura anomenada queratina, que també es troba al cabell i a la pell. 
L'estat de salut de les ungles pot ser un indicador del l'estat general de salut del nen. Unes ungles saludables solen ser llises i amb un color uniforme. Les taques blanques que poden sortir algun cop en les ungles dels nens/es són inofensives.
Els problemes més freqüents de les ungles, que a vegades requereixen tractament, es troben les infeccions per bacteris i fongs, les ungles encarnades, els tumors i les verrugues. Mantenir les ungles netes, seques i ben tallades poden ajudar a evitar aquests problemes.
INFECCIONS DE LES UNGLES

Hi han diferents tipus d'infeccions en relació a les ungles, entre d'altres hem trobat aquestes:

Acrodistosis: Ungles de les mans curtes, ovalades o amples.
Al·lèrgies: Les alteracions més comunes son a causa de cosmètics.
Acrosteolisis: Destrucció d'una part de la falange distal.
Alopecia areata: La placa de les ungles és aspera.
Cailoniquia: Inversió de la corbatura dels eixos en la ungla.
Cromoniquia: Alteració del color de les ungles
Distròfia de les 20 ungles: enfermetat inflamatòria benigna.
Fragilitat de les ungles: El fet de trencar-se o fracturar-se les ungles.
Onicofagia: Acte compulsiu de mossegar-se les ungles.

El trastorn més freqüent i més comú en els nens es l'hàbit de mossegar-se les ungles, anomenat Onicofàgia:

                                                        LA ONICOFÀGIA


La onicofàgia és un hàbit nerviós caracteritzat per el costum de mossegar-se les ungles. A més d'afectar  a l'estètica de les ungles, dels dits i inclós de les dents, pot tenir conseqüències físiques. Com per exemple: dolor, ferides i infeccions als dits, desgast i astillament dels incisius centrals superiors (paletes), llavis tallats...Sol apareixer després dels 3 anys de vida, i és a partir dels 6 anys quan augmenta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario